Pannacotta med apelsinsallad med hjortron

Pannacotta med apelsinsallad med hjortron

260 min
En perfekt avslutningen på middagen. Låt pannacotta stå i kylen i minst 4 timmar.
Fler recept på:
Efterrätt, Sallad
Annons

Ingredienser

  1. Pannacotta

    1. 1 st vaniljstång
    2. 5 dl Vispgrädde
    3. 0.5 dl strösocker
    4. 2 st Gelatinblad
  2. Apelsinsallad med hjortron

    1. 3 st apelsiner
    2. 0.5 dl Socker
    3. 1 dl Vatten
    4. 200 g Hjortron
    5. 2 msk citruslikör - tex Grand Marnier eller Cointreau
    6. 2 msk strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna direkt i en liten kastrull. Lägg även ner stången. Häll i grädde och socker. Värm blandningen tills sockret löser sig och blandningen precis sjuder men inte kokar. Tillsätt gelatinbladen och rör tills de löst sig. Låt blandningen bli rumstempererad, rör då och då.

    2. 2.

      Fördela blandningen i små formar. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.

    3. 3.

      Citrussallad: Tvätta apelsinerna väl och gör strimlor med ett zestjärn. Koka upp ½ dl strösocker och 1 dl vatten. Lägg ner skalstrimlorna och låt dem koka 5–10 minuter.

    4. 4.

      Skär bort skalet och det vita från apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor. Blanda dem försiktigt med hjortronen. Häll på citruslikören och smaka av med lite socker.

    5. 5.

      Vid serveringen: Lossa försiktigt pannacottan vid kanten och stjälp upp den på assietter. Fördela salladen runtom och garnera till sist med apelsinskalsstrimlor.

Tips från kocken

Pannacotta är en underbart len och god dessert och den friska apelsinsalladen sätter pricken över i. Observera att du inte behöver blötlägga gelatinbladen.
Fler recept på:
Efterrätt, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?