Pannacotta

Pannacotta

Av:
15 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pannacotta

    1. 1,5 tsk gelatinpulver
    2. 1,5 msk vatten
    3. 3 dl vispgrädde
    4. 2 dl mjölk
    5. 4 msk socker
    6. 1 tsk vaniljsocker
  2. Hallonsås

    1. 200 g tinade frysta hallon
    2. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en kopp. Låt svälla ca 5 minuter.

    2. 2.

      Koka upp grädde, mjölk och socker så att sockret löser sig. Ta kastrullen från värmen. Lös upp det svällda gelatinpulvret i den varma gräddmjölken. Blanda i vaniljsockret.

    3. 3.

      Fördela blandningen i vattensköljda portionsformar eller glas (ca 1,5 dl). Låt svalna, täck över och ställ kallt, minst 3-4 timmar.

    4. 4.

      Servera ur formarna eller doppa formarna hastigt i hett vatten och stjälp upp dem.

    5. 5.

      Servera gärna med frukt eller bär, eller t ex hallonsås.

    6. 6.

      Pressa tinade frysta hallon genom en sil så kärnorna kommer bort. Späd med lite vatten till önskad konsistens och smaka av med florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?