Pannacotta

Pannacotta

Av: / Foto: mittkok.expressen.se
10 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl vispgrädde
    2. 2 st gelatinblad
    3. 1/2 dl strösocker
    4. 1 st vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
    5. hallon för garnering

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinet i blöt och låt ligga cirka 5 minuter.

    2. 2.

      Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur.

    3. 3.

      Lägg fröna och den urskrapade stången i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Koka upp, rör om och låt puttra svagt någon minut.

    4. 4.

      Lyft upp gelatinet ur vattnet och lägg i gräddblandningen. Rör tills det har smält.

    5. 5.

      Sila bort vaniljstången.

    6. 6.

      Häll upp i portionsglas eller formar.

    7. 7.

      Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.

    8. 8.

      Garnera med färska hallon, eller blåbär om du hellre vill. Avsluta med en kvist citronmeliss.

Är innehållet i detta recept olämpligt?