Panna cotta

Panna cotta

Av:
5 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 blad gelatin
    2. vatten
    3. 2,5 dl grädde
    4. 0,5 dl strösocker
    5. 2,5 dl vaniljyoghurt
    6. 1 tsk vaniljsocker
  1. Topping

    1. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 10 minuter.

    2. 2.

      Koka grädde och strösocker i en kastrull några minuter. Sänk värmen.

    3. 3.

      Krama vattnet ur gelantinbladen och lägg ner dem i grädden. Låt dem smälta under omrörning.

    4. 4.

      Ta kastrullen från värmen och låt grädden svalna. Blanda ner vaniljyoghurt och vaniljsocker.

    5. 5.

      Häll upp i portionsglas och låt stå 2-3 timmar i kylen före serveringen. Pudra till sist över florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?