Pankopanerad laxfilé

Pankopanerad laxfilé

Av:
4 port
Servera med: Kokt potatis, gröna ärter sockerärtor, citron
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 4 bitar laxfilé a 120 g
  2. Panering

    1. 2 msk senap
    2. 2 msk honung
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 2 msk olivolja
    5. 1 1/2 dl pankoströbröd
    6. 2 msk hackad persilja
    7. 1 tsk finrivet citronskal
  3. Dillsås

    1. 1 dl majonnäs
    2. 2 dl gräddfil
    3. 1 dl hackad dill
    4. 1 lime pressad, saft
    5. 1 tsk honung

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Panering: Blanda senap, honung, pressad vitlök och olja i en skål. Blanda pankoströbröd, persilja, citronskal, salt och peppar på en tallrik. Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen.

    2. 2.

      Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen, ca 15 minuter.

    3. 3.

      Dillsås: Rör ihop majonnäs, gräddfil, dill, limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med koktpotatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?