Pankokyckling med parmesan

Pankokyckling med parmesan

Av:
30 min
1
Annons

Ingredienser

  1. Pankokyckling

    1. 1 st Minutfilé, kyckling
    2. 1 dl Panko ströbröd
    3. Salt
    4. Peppar
    5. Vitlök
    6. Chilliflakes
    7. 1 dl Riven Parmesan
    8. 1 st Ägg
    9. 1 tsk olja

Gör så här

    1. 1.

      Rensa kycklingfilén

    2. 2.

      Pressa vitlök och gnugga in i kycklingen, salta, peppra, strö över chilliflakes och riv parmesan som du sedan doppar kycklingen i, gör detta på båda sidor av kycklingfilén.

    3. 3.

      Knäck ett ägg och rör om det, ta sedan den kryddade kycklingen och doppa den i ägget och sedan i pankoströbrödet, använd fingrarna för att trycka fast panko.

    4. 4.

      Stek sedan i olja på mellan låg värme så att den får en gyllenbrun, krispig yta och så att den blir genomstekt.

    5. 5.

      Servera direkt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?