Pankofriterad torsk

Pankofriterad torsk

Av:
20 min
4 Personer
Annons

Ingredienser

  1. Friterad torsk

    1. 400 g torsk
    2. 1 dl panko
    3. 1 st ägg
    4. 1/2 dl vetemjöl
    5. 1/2 tsk salt
    6. 1 msk sesamfrön
    7. 3 dl rapsolja
  2. Myntayoghurt

    1. 1 dl yoghurt
    2. 1 msk torkad mynta
    3. 1/2 tsk salt
  3. Potatis

Gör så här

    1. 1.

      Koka potatis. Skär fisken i bitar, panera i först mjöl, uppvispat ägg och till sist panko blandat med sesamfrö och salt.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i liten kastrull, den är tillräckligt varm när du släpper ner lite panko och det bubblar

    3. 3.

      Fritera fisken några bitar i taget i oljan 1-2 min tills den fått fin färg. Kontrollera tiden och se att fisken blivit helt tillagad.

    4. 4.

      Servera med kokt potatis, grönsaker och myntayoghurt

Är innehållet i detta recept olämpligt?