Panerade kycklinglår med BBQ-majo

Panerade kycklinglår med BBQ-majo

Av:
55 min
4 port
Här är ett superenkelt recept som bjuder på saftig kyckling med frasig glutenfri panering. Sno ihop en härlig BBQ-sås och en fräsch sallad till så har du en perfekt LCHF-måltid såväl till vardags som helg.
Annons

Ingredienser

  1. Panerad kyckling

    1. 1 dl kokosmjöl
    2. 1 tsk vitlökspulver
    3. 1 tsk chilipulver
    4. 1 tsk salt
    5. 1 krm peppar
    6. 900 g kycklinglår med ben
  2. BBQ-majo

    1. 2,5 dl majonäs
    2. 2 msk tomatpuré
    3. 1 tsk rökt paprikapulver
    4. salt
    5. peppar
  3. Servering

    1. 100 g babyspenat
    2. 1 grön paprika, skivad
    3. ½ rödlök, tunt skivad
    4. 4 msk olivolja
    5. salt
    6. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Blanda kokosmjöl och kryddor i en plastpåse.

    2. 2.

      Lägg i kycklingen i påsen och skaka om så att paneringen täcker ordentligt.

    3. 3.

      Lägg kycklingen med ovansidan upp i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter. Använd termometer om du känner dig osäker (temperatur intill benet bör vara 72 grader celsius).

    4. 4.

      Blanda såsen och gör i ordning salladen under tiden.

Är innehållet i detta recept olämpligt?