Panerad torsk med nudlar - 750 kcal

Panerad torsk med nudlar - 750 kcal

Av:
30 min
2 portioner
från Ulrikas kickstart - sommarkickstart 2017
Annons

Ingredienser

    1. 2 st frysta torskfilérygg
    2. 1 st ägg
    3. 1 dl glutenfri panering
    4. 1 msk olivolja
    5. salt
    6. vitpeppar
  1. Nudelsallad

    1. 100 gr glasnudlar
    2. 1/2 st röd chili
    3. 1/2 st lime
    4. 1 tsk sesamolja
    5. 1 msk sesamfrön
    6. 1 dl strimlad purjolök
    7. 1/2 st mango
    8. 1/2 st avokado
    9. salt
    10. vitpeppar
  2. Koriandercréme

    1. 1/2 dl majonnäs
    2. 1/2 st lime
    3. 2 msk färsk koriander
    4. salt
    5. vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Tina fisken och strö på salt och peppar. Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.

    2. 2.

      Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter eller efter anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och lägg i en skål. Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Strimla mango och avokado och blanda ner. Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

Är innehållet i detta recept olämpligt?