Panerad torsk med blomkål

Panerad torsk med blomkål

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 portioner
Recept på panerad torsk med blomkål och currymajonäs.
Fler recept på:
Potatis, Blomkål
Annons

Ingredienser

    1. 700 g torskfilé
    2. 1 dl vetemjöl
    3. 1 st ägg
    4. 1 dl ströbröd
    5. 300 g blomkål i buketter
    6. 4 st schalottenlökar
    7. rapsolja till stekning
    8. ca 20 g rucolasallad
    9. salt och peppar
  1. Sås

    1. 2 dl pickles, finhackad
    2. ca 1 dl majonnäs
    3. 1 tsk curry
  2. Till servering

    1. nykokt potatis

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär fisken i portionsbitar och krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Lägg upp mjölet på en tallrik, uppvispat ägg blandat med 1 msk vatten på en annan tallrik och ströbrödet på en tredje tallrik.

    3. 3.

      Blanda pickles med majonnäs och curry.

    4. 4.

      Skiva blomkålen och dela schalottenlöken på längden. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och bryn blomkål och lök tills de har fin färg. Krydda med salt och peppar och håll varmt.

    5. 5.

      Panera sedan fisken genom att först vända den i mjöl, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet. Stek fisken gyllenbrun på båda sidor i rapsolja över medelvärme, 1–2 min på var sida.

    6. 6.

      Lägg upp rucola, blomkål och schalottenlök på ett serveringsfat. Lägg fisken ovanpå. Servera tillsammans med såsen och gärna nykokt potatis.

Fler recept på:
Potatis, Blomkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?