Panerad tofu med rostade rotfrukter

Panerad tofu med rostade rotfrukter

Av: / Foto: ica.se/
44 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Rotfrukter

    1. 900 g delikatesspotatis
    2. 200 g snackmorötter
    3. 1 msk olivolja
    4. salt
    5. peppar
    6. 60 g salladslök
  2. Chilimajonnäs

    1. 1,5 dl majonnäs
    2. 1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver
    3. 2 msk chilisås
  3. Tofu

    1. 540 g tofu
    2. 2 st ägg
    3. 1/2 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 1 dl vetemjöl
    6. 2 dl ströbröd
    7. 2 msk olivolja
  4. Till servering

    1. 65 g mâchesallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.

    2. 2.

      Rotfrukter: Blanda potatis och morötter med olivoljan, krydda med salt och peppar. Häll grönsakerna på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först 15 minuter. Lägg sedan på salladslöken och rosta ytterligare ca 10 minuter.

    3. 3.

      Chilimajonnäs: Blanda majonnäs med chiliflakes och chilisås.

    4. 4.

      Tofu: Skär tofun i ca 1 cm tjocka skivor. Vispa upp äggen på en tallrik. Blanda salt, peppar och mjöl på en annan tallrik och häll upp ströbröd på en tredje. Doppa tofuskivorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

    5. 5.

      Stek tofun gyllenbruna i olivoljan i en stekpanna.

    6. 6.

      Till servering: Servera tofun med rostade rotfrukter, sallad och chilimajonnäs.

Är innehållet i detta recept olämpligt?