Panerad rödspätta med spenatstuvning

Panerad rödspätta med spenatstuvning

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
En sprödbakad fiskbit och len spenatstuvning, går hem hos de festa.
Fler recept på:
Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g rödspättefiléer
    2. 1 ägg
    3. 3 dl riven ost Ⓛ
    4. 1 dl ströbröd Ⓛ
    5. 1 dl vetemjöl
    6. smör till stekning Ⓛ
  1. Stuvad spenat

    1. 450 g djupfryst bladspenat
    2. 4 dl mjölk Ⓛ
    3. 4 msk vetemjöl
  2. Till servering

    1. kokt potatis + kapris

Gör så här

    1. 1.

      Vispa upp ägget lätt. Blanda ost och ströbröd. Salta och peppra fisken lätt, doppa den sedan först i mjölet, sedan i ägget, sist i ostblandningen.

    2. 2.

      Fräs spenaten lätt i smör. Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Sjud såsen 5 minuter under omrörning. Vänd ner spenaten. Salta och peppra.

    3. 3.

      Stek fisken på medelvärme i smör.

    4. 4.

      Servera fisken med kapris, spenatstuvning och kokt potatis.

Fler recept på:
Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?