Panerad rödspätta med remouladsås och palsternacksmos

Panerad rödspätta med remouladsås och palsternacksmos

Av: / Foto: Malte Danielsson
50 min
4 personer
Glutenfri panerad rödspätta.
Fler recept på:
Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g rödspätta
    2. salt, vitpeppar
    3. 1/2 dl havremjöl
    4. 1 st ägg
    5. 1/2 dl mandelmjöl
    6. 1/2 dl sesamfrön
    7. 1 msk smör
  1. Remouladsås

    1. 2 msk finhackad smörgåsgurka
    2. 1 dl majonnäs
    3. 1 dl crème fraiche
    4. 1 msk citronsaft
    5. 1 msk hackad persilja
    6. 1 tsk dijonsenap
    7. 1 krm vitpeppar
    8. 1/2 tsk gurkmeja
    9. salt, svartpeppar
  2. Palsternacksmos

    1. 5 st palsternackor
    2. 2 msk grädde
    3. 1 msk smör
    4. 1 msk hackad dill
    5. salt, svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att skala och dela palsternackorna. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

    2. 2.

      Gör sedan remouladsåsen genom att blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills servering.

    3. 3.

      Lägg ut rödspättorna på en stor tallrik och krydda med salt och peppar. Panera först fisken i havremjöl. Vispa upp ägget och blanda mandelmjöl och sesamfrön på ett fat. Vänd fisken i äggvispet och panera sedan fisken i mandel- och sesamblandningen.

    4. 4.

      Hetta upp en stekpanna och stek fisken gyllenbrun i smör några minuter på varje sida.

    5. 5.

      Mixa under tiden de kokta palsternackorna med grädde, smör och dill och smaka av med salt och peppar. Servera den panerade fisken med remouladsås och palsternacksmos och dekorera med citronklyftor och färsk dill.

Fler recept på:
Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?