Panerad Kyckling

Panerad Kyckling

Av: / Foto: Stulit från internet
40 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Marinad

    1. 4 st Kycklingfiléer
    2. 6 msk Soja
    3. 4 msk Honung
    4. 2 msk Sambal oelek
    5. 4 msk Majonäs
    6. Salt
    7. Peppar
  2. Panering

    1. 4 dl Ströbröd
    2. 3 dl Mjölk av valfri sort
    3. Salt
    4. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingfiléerna i lite mindre bitar och lägg i en bunke.

    2. 2.

      Tillsätt soja, honung, sambal oelek och majonäs i bunken. Rör om ordentligt. Salta och peppra. Låt marinaden stå så länge som du önskar men i minst 20 minuter.

    3. 3.

      Ta fram två tallrikar. Blanda mjöl och ströbröd tillsammans med salt och peppar i den ena tallriken. Doppa kycklingbitarna, en efter en, i mjölblandningen så att de täcks. Lägg de panerade bitarna på den andra tallriken.

    4. 4.

      . Stek kycklingen på medelhög värme i olja. Tillsätt en klick smör i slutet om du vill för att ge ytterligare lite smak, men se till att paneringen inte bränns. Servera med valfritt tillbehör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?