Panerad Kotlett

Panerad Kotlett

Av: / Foto: Patrik Bengtsson
30 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Kött

    1. 4 St Benfria kotletter
    2. 4 St Ägg
    3. 2 Dl Vetemjöl
    4. 4 Dl Ströbröd
    5. ½ Krm Paprikapulver
    6. ½ Krm Svarpeppar
    7. ½ Krm Salt
    8. ½ Krm Lökpulver
    9. ½ Krm Vitlökspulver
    10. ½ Krm Spiskummin
    11. ½ Krm Koriander
    12. ½ Krm Ingefära
    13. ½ Krm Cayennepeppar
    14. ½ Krm Vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjöl, ströbröd och kryddor på ett fat. Knäck två ägg ner i en djup tallrik och vispa runt så att äggulan blandas med äggvitan.

    2. 2.

      Tag en kotlett i taget, doppa hela kotletten i äggen. Lägg den sedan i ströbrödet och vänd den så att det fastnar på båda sidor. Upprepa med samtliga kotletter.

    3. 3.

      Stek kotletterna i margarin på meldelhög värme. En stund på var sida, tills kotletten är genomstekta.

    4. 4.

      Servera med Timjansås och kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?