Panchetta lindad torskrygg med portobello sås och polenta

Panchetta lindad torskrygg med portobello sås och polenta

Av: / Foto: Kaj
30 min
4
västkust hav med smak av skog och vin
Annons

Ingredienser

  1. Torsk

    1. 600 g Torsk
    2. 15 skivor pancheta
    3. 2-4 nypor Salt&Peppar
    4. 1 tsk chilliflakes
  2. Portobellosvam sås

    1. 4 hattar Portobellosvamp
    2. 2 st schalottenlökar
    3. 3 klyftor vitlök
    4. 3 dl oxfond
    5. 3 dl röttvin
    6. 1 msk mjöl
    7. 3-4 nypor Salt&Peppar
  3. Polenta

    1. 3 dl polenta
    2. 5 dl grönsaks buljong
    3. 0,5 dl Grädde
    4. 1 tsk smör

Gör så här

    1. 1.

      krydda torskryggen med salt och peppar 8chiliflakes om ni gillar lite hetta), linda torsken med Panchetta. ställ i ugnen på 175 grader ca 15 minuter.

    2. 2.

      dela upp svamp hattarna i större tärningar, hacka schalottenlöken vitlöken, fräs detta tillsammans, när det har tagit färg, strö ver mjölet som är en torr redning. slå på buljongen och vinet, låt koka ned. smaka av med färska kryddor och salt och peppar.

    3. 3.

      värm upp grönsaksbuljong och följ mängd anvisningarna på polenta förpackningen. smaka av polentan med lite smör och en skvätt grädde. låt det väl smaka

Är innehållet i detta recept olämpligt?