Pancheta inlindad Marulksrygg med Portobello sås och Polenta

Pancheta inlindad Marulksrygg med Portobello sås och Polenta

Av: / Foto: fiskskaldjur.se
40 min
5
En rätt med smak av skog och hav
Annons

Ingredienser

  1. Marulk

    1. 800 g Marulk
    2. 10 Skivor Panchetta
  2. Portobellosvamp sås

    1. 4 Hattar portobello svamp
    2. 2 st Schalottenlökar
    3. 3 klyftor Vitlök
    4. 1 st Chilli
    5. 2,5 dl Rött vin
    6. 2,5 dl köttbuljong
    7. 1 msk mjöl
    8. 0,5 dl finskuren panchetta
  3. Polenta

    1. 2 dl Polenta
    2. 5 dl grönsaksbuljong
    3. 5 dl mjölk
    4. 1,5 dl parmesan
    5. 1 klick smör
  4. lök&fänkål

    1. 1 st Fänkål
    2. 2 st gullök
    3. 2 st rödlök

Gör så här

    1. 1.

      gör en bra "mise en Place" förbered alla ingredienser; skapa buljongerna, hacka schalottenlöken & vitlöken, hacka chilin, skär upp Portobello svampen i större bitar. Ta fram Panchetta och fisken. Mät upp polentan och riv parmesanosten. Skiva i Mandolinen löken och fänkålen tunt. När du har allt förberett så blir det roligare och det går snabbare att laga denna goda rätt.

    2. 2.

      Skär upp Marulksryggen i "tournedos" linda in dem med panchetta och ställ dem i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

    3. 3.

      Fräs, schalottenlöken & vitlöken med chilin och finskuren panchetta. när det har fått färg tillsätt Portobello svampen fräs till den har fått färg, strö över mjölet (torr redning) och rör runt. tillsätt vin och köttbuljongen och låt koka ned. smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      för Polentan, låt koka upp mjölk och grönsaks buljongen, till sätt polenta grynen sätt ner värmen och låt sjuda i ca 15 min under omrörning då och då. när du har fått en potatis mos konsistens, tillsätt smör och parmesan osten.

    5. 5.

      detta goda tillbehör den karamelliserade lök & fänkåls blandningen är lätt och snabb att göra. Hetta upp en gryta med smör lägg i löken och fänkålen, strö på lite socker och låt det brynas till det blir mjukt. detta ger en otroligt god kontrast till svampen och fisken. Låt det väl smaka

Är innehållet i detta recept olämpligt?