Palsternackssoppa med äpple och bacon

Palsternackssoppa med äpple och bacon

Av: / Foto: Ludwig Swanberg
45 min
4 personer
Soppa med palsternacka och potatis. Fräst äpple och bacon sätter extra piff.
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Äpple, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 500 g palsternacka
    3. 500 g potatis, mjölig sort
    4. 2 dl torrt vitt vin
    5. 7 dl vatten
    6. 2 st grönsaksbuljongtärning
    7. 2 1/2 dl matlagningsgrädde
    8. salt, vitpeppar
  1. Äppel- och baconfräs

    1. 140 g bacon
    2. 1 st äpple
    3. 2 tsk currypulver
    4. 1 krm salt
    5. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken och fräs i lite olivolja i en kastrull. Skala palsternacka och potatis och skär i bitar. Låt fräsa tillsammans med löken ett par minuter. Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar och låt koka under lock tills palsternacka och potatis mjuknat, ca 15 minuter.

    2. 2.

      Skär baconet i bitar och stek knaprigt. Lägg åt sidan. Skär äpplet i bitar, salta och fräs i lite matolja tillsammans med curry. Lägg i en skål, och blanda ner baconet.

    3. 3.

      Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med fräset och lite färsk persilja.

Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Äpple, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?