Palak Tofu

Palak Tofu

Av: / Foto: foodly.fi
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st Gul lök
    2. 4 st Vitlöksklyfta
    3. 2 msk Kokosolja
    4. 5 g Färsk ingefära
    5. 1,5 tsk Garam masala
    6. 0,75 tsk Salt
    7. 6 dl Havregrädde
    8. 250 g Ekologisk tofu
    9. 65 g Babyspenat
    10. 0,5 kruka Färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva lök, vitlök och ingefära.

    2. 2.

      Hetta upp en matsked av kokosoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och ingefära i ett par minuter. Tillsätt kryddor och fräs i en minut till.

    3. 3.

      Häll på grädden, sänk temperaturen och koka ihop i 10 minuter.

    4. 4.

      Skär tofun i jämnstora kuber och stek i en matsked kokosolja tills tofun fått en gyllene yta.

    5. 5.

      Ta bort såsen från värmen och mixa slät med hjälp av en stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen.

    6. 6.

      Rör ner de stekta tofubitarna, spenaten och koriandern i såsen och värm upp i ett par minuter.

    7. 7.

      Servera Palak tillsammans med kokt ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?