Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer med tomat och halloumi

Av: / Foto: http://getiton.blogg.se
30 min
4 portioner
Snabblagat och gott med mycket halloumi. Ris och pasta funkar till
Annons

Ingredienser

    1. 4 port Ris
    2. 1 st schalottenlök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 st tomater
    5. 2 msk riven ingefära
    6. 2 msk tomatpuré
    7. 1 msk garam masala
    8. 400 g krossade tomater
    9. 1 dl matlagningsvin
    10. 2 dl vispgrädde
    11. 1 st grönsaksbuljon
    12. 200 g spenat
    13. 400 g halloumiost
    14. 2 krm salt
    15. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset. Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.

    2. 2.

      Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.

    3. 3.

      Tillsätt tomater, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.

    4. 4.

      Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.

    5. 5.

      Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?