Palak paneer med sval gurkraita

Palak paneer med sval gurkraita

Av:
30 min
4 st
Annons

Ingredienser

    1. 3 1/2 dl basmatiris
    2. 1 st gul lök
    3. 1 bit ingefära
    4. 2 st tomater
    5. 250 g spenat
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. 1 3/4 msk garam masala
    8. 2 msk tomatpuré
    9. 1 frp krossade tomater
    10. 2 tsk vitvinsvinäger
    11. 1 dl vispgrädde
    12. 1 tärning grönsaksbuljong
    13. 1 frp palak paner
  1. Gurkraita

    1. 1 st gurka
    2. 2 dl matyoghurt
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

    1. 1.

      Koka 3 1/2 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen.

    2. 2.

      Förberedelser: Skiva 1 gul lök. Skala och finhacka 1 bit ingefära. Klyfta 2 tomater. Skölj 250 g spenat.

    3. 3.

      Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta eller rymlig kastrull. Fräs all lök, ingefära, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 3/4 msk garam masala och 2 msk tomatpuré 2-3 min.

    4. 4.

      Tillsätt tomater, 1 förp krossade tomater, 2 tsk vitvinsvinäger, 1 dl vispgrädde och 1 tärning grönsaksbuljong. Sjud utan lock 6-7 min.

    5. 5.

      Gurkraita: Tärna 1 gurka. Lägg i en skål och blanda med 2 dl matyoghurt, 1/2 tsk salt och 1 vitlöksklyfta (pressad).

    6. 6.

      Skär 1 förp palak paner i cm stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek osten på hög värme 2-3 min, tills den fått lite stekyta.

    7. 7.

      Ta grytan från värmen och vänd ner spenat och stekt ost. Smaka av med lite salt.

    8. 8.

      Servera palak paneer med nykokt ris och gurkraita.

Är innehållet i detta recept olämpligt?