Palak paneer

Palak paneer

Av: / Foto: -
25 min
4 -
Indisk klassiker.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 st Gul lök
    2. 200 gram Färsk spenat
    3. 2 förp Paneer
    4. 3 dl Veg. grädde
    5. 2 dl Tomatpuré
    6. 2 msk Smör
    7. 1 tsk Olja
    8. 1 dl Vatten
    9. 2 tsk Spiskummin (hel)
    10. 1 tsk Gurkmeja
    11. 2 tsk Garam masala
    12. 1,5 tsk Chilipulver

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp smör och olja. Hacka och stek löken mjuk.

    2. 2.

      Lägg i spiskumminfrön och gurkmeja och låt fräsa innan du lägger i tomatpuré, vatten, chilipulver och garam masala. Låt det puttra på hög värme och rör om tills det börjar koka.

    3. 3.

      Sänk värmen och lägg i spenat och paneer (i kuber). Rör om och låt puttra ett par minuter. Häll i grädden och smaka av med salt.

    4. 4.

      Servera med ris och naanbröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?