Pajdeg - Matpaj

Pajdeg - Matpaj

Av:
20 min
1 24 cm
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 dl Vetemjöl
    2. 125 gr Rumstempererat smör
    3. 1-2 msk Vatten
    4. 1 tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C

    2. 2.

      Nyp ihop smör och mjöl till en grynig deg, alternativt kör i matberedare

    3. 3.

      Tillsätt saltet och 1 msk av vattnet. Knåda ihop till en smidig deg, behövs mer vatten så tillsätt.

    4. 4.

      Lägg i plastfolie och kyl 20-30 minuter

    5. 5.

      Kavla ut degen och tryck sedan ut jämnt i formen. Nagga botten och grädda 10-12 min tills den fått färg

Är innehållet i detta recept olämpligt?