Paj med svamp

Paj med svamp

Av: / Foto: https://www.skanemejerier.se/wp-content/
70 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 125 g smör
    3. 2 msk vatten
    4. 0,5 tsk salt
    5. 200 g riven ost
    6. 3 st äggulor
    7. 2 dl grädde
    8. 1 l svamp
    9. 3 msk smör för stekning

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugn på 175 grader.

    2. 2.

      Gör pajdeg: Skär kallt smör i kuber. Kör med mjöl och salt några sekunder i matberedaren.

    3. 3.

      Tillsätt vatten medan maskinen är igång. Stanna efter några sekunder. Du kan också knåda samman mjöl och fett på bakbordet, tillsätta vattnet och snabbt blanda ihop till en deg.

    4. 4.

      Slå in degen i plastfolie och lägg i kylen cirka 20 minuter.

    5. 5.

      Kavla ut deg och klä en pajform. Stick hål i botten med en gaffel och förgrädda i 8 minuter.

    6. 6.

      Pensla pajskalet med lite vispat ägg.

    7. 7.

      Fyllning: Blanda äggstanning av ägg, grädde, riven ost.

    8. 8.

      Stek svamp i smör tills den stek bort all vätska och vänd i ostsmeten.

    9. 9.

      Häll fyllningen i pajskalet och grädda i cirka 30 - 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

    10. 10.

      Ta ut och låt svalna något innan servering. Pajen kan servera varm eller kall. Gott med tomat- och grönsallad till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?