Paj med päron, bacon och ädelost

Paj med päron, bacon och ädelost

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
1 paj
Recept på glutenfri paj med päron, bacon och ädelost.
Fler recept på:
Paj
Annons

Ingredienser

    1. 1 pkt tärnat bacon
    2. 2 st ägg
    3. 2 dl crème fraiche
    4. 2 dl riven ost
    5. 2 st päron
  1. Garnering

    1. 3/4 dl flytande honung
    2. ev 1 msk lavendelblom
    3. 150 g blåmögelost, t ex Danablu-ost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Stek baconet lätt.

    2. 2.

      Rör samman ägg, crème fraiche och riv­en ost. Häll smeten i pajskalet.

    3. 3.

      Skär päronen i tunna skivor och lägg ovanpå, strö över ba­conet. Grädda ca 30 minuter.

    4. 4.

      Rör samman honung och ev lavendel. Ta ut pajen och lägg på skivor av ost, ringla över honungen.

Fler recept på:
Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?