Paj med ostronskivling

Paj med ostronskivling

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
3 port
Fler recept på:
Paj, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 80 g rågmjöl
    2. 90 g kallt smör
    3. 10 g fiberhusk
    4. 1 tsk salt
    5. 1 ägg
    6. 300 g ostronskivling
    7. 1 lök
    8. 1 klyfta vitlök
    9. 1 msk olivolja
    10. 4 anjovisfiléer
    11. 1/2 tsk krossad rosépeppar
    12. 1 msk tapenade
    13. 100 g mozzarellaost
    14. 2 ägg
    15. 1 1/2 dl crème fraiche
    16. 1 chorizokorv (80g)

Gör så här

    1. 1.

      Rör mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt fiberhusk och salt, rör ihop degen med ägget.

    2. 2.

      Kavla ut degen och klä en smord pajform, ca 22 cm i diam med den. Pricka bottnen med en gaffel och förgrädda den i 200 g, 12 min.

    3. 3.

      Rensa ostronskivlingen och riv den i mindre bitar. Fräs svamp, hackad lök och vitlök i olja, hacka ansjovis och tillsätt den samt rosépeppar och tapenade.

    4. 4.

      Fördela fyllningen över pajbottnen, tillsammans med riven mozzarella. Vispa ihop ägg och crème fraiche, häll över fyllningen och grädda i 200 g, 15 min.

    5. 5.

      Ta ut formen och lägg på skivor av chorizo. Grädda ytterligare 10 min. Servera med en grönsallad.

Fler recept på:
Paj, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?