Paj med kyckling, fetaost, spenat och bacon

Paj med kyckling, fetaost, spenat och bacon

Av: / Foto: Ralph Månsson
80 min
4 personer
God både till vardag och fest!
Fler recept på:
Paj, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 1 st färdig pajdeg från kyldisken
  1. Fyllning

    1. 140 g bacon
    2. 300 g fryst spenat
    3. kött från 1 hel grillad kyckling
    4. 150 g fetaost
    5. peppar
  2. Äggstanning

    1. 4 dl crème fraiche
    2. 6 st ägg
    3. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Dela baconet och stek i ugn eller stekpanna tills det blir mellanknaprigt. Låt spenaten tina och rinna av.

    2. 2.

      Lägg ut pajdegen i en smord form, ca 25 cm i diameter.

    3. 3.

      Blanda kycklingkött, spenat, bacon och smulad fetost och lägg i pajskalet. Smaksätt gärna med malen peppar. Var vaksam med saltet, både osten och baconet ger sälta.

    4. 4.

      Rör ihop crème fraiche och ägg och häll över fyllningen i pajskalet. Tillaga i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt gärna pajen stå och "sätta sig" en stund innan du äter, ca 20 minuter. Eller gör den dagen innan!

Tips från kocken

Gör degen extra festlig! Strössla örter, sesamfrön, lite salt och peppar över pajdegen och kavla in dem i degen helt lätt. När du sedan lägger ner pajdegen i formen så ha den sidan utåt.
Fler recept på:
Paj, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?