Pajdeg: Blanda hastigt ihop ingredienserna till pajdegen och knåda till en deg. Kavla ut till en tunn rundel, lagom stor för att täcka en pajform. Klä en smord pajform med degen och ställ i frysen.
Sätt ugnen på 175 °C. Bryn färsen i lite olja i en stekpanna till fin färg.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och rotselleri och skär i små bitar.
Tillsätt lök och rotsaker i pannan och låt fräsa med färsen någon minut.
Häll på buljong och rödvin. Tillsätt tomatpuré. Låt koka tills nästan all vätska kokat bort. Blanda ner citronskalet och smaka av med salt och peppar. Ta pannan från värmen.
Skär auberginen i bitar, ca 2x2x2 cm, och fräs dem gyllenbruna i olivoljan. Salta och peppra. Blanda ner auberginen i färsen.
Ta ut pajskalet ur frysen och fördela färsen i formen.
Blanda ägg med crème fraiche och häll äggstanningen över färsen. Rör varsamt om i färsen med en sked så att crème fraiche-röran fördelas jämnt. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå färsen.
Grädda pajen i ugnen, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Topping: Skala moroten och rödlöken och strimla tunt. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Servera pajen ljummen och garnera toppingen och gärna någon färsk örtkrydda.