Paj med knäcktäcke

Paj med knäcktäcke

Av:
30 min
6 portioner
En löjligt god, knäckig paj, som dessutom är superenkel att göra och lagom söt och god. Passar utmärkt med äpple, rabarber eller jordgubbar, och säkert allt annat man kan stoppa i en paj! Använd valfritt mjöl eller mjölmix - jag väljer glutenfritt.
Annons

Ingredienser

    1. 140 g smör
    2. 4 dl havregryn
    3. 1,3 dl mjöl
    4. 1,5 tsk bakpulver
    5. 1 tsk flingsalt
    6. 1 msk vispgrädde
    7. 2 msk socker
    8. 35 g sirap
    1. frukt eller bär
    2. ev. kanel/kardemumma
    3. ev. potatismjöl

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader varmluft och smöra en form.

    2. 2.

      Förbered frukten eller bären. Rabarber och kardemumma eller äpple med kanel är bra kombinationer.

    3. 3.

      Smält smöret och rör ihop de torra ingredienserna i en värmetålig skål.

    4. 4.

      Rör ner sirap och smör och sist grädden hos de torra ingredienserna. Bred ut smeten över frukten och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.

    5. 5.

      Låt svalna några minuter och servera sedan med glass eller vaniljsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?