Paella med musslor och räkor

Paella med musslor och räkor

Av: / Foto: Zeta
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kycklinglårfilé
    2. 300 g DelizieChorizoFresco
    3. 1 dl olivolja
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm nymalen svartpeppar
    6. 1 st gul lök, finhackad
    7. 1 st vitlöksklyftor, finh
    8. 1 st röd paprika, hackad
    9. 1/2 msk rökt paprikapulver
    10. 1 pkt saffran
    11. 4 dl paellaris
    12. 250 g körsbärstomater alt.
    13. 1 burk körsbärstomater 400g
    14. 7 dl kokande vatten
    15. 3 msk kycklingfond
    16. 400 g oskalade räkor
    17. 1 nät blåmusslor
    18. 2 dl frysta ärtor
    19. 1 st citron

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Skiva chorizon och bryn kyckling och korv i en stor panna, ca 3 minuter.

    2. 2.

      Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter.

    3. 3.

      Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.

    4. 4.

      Skrubba musslorna och släng de musslor som inte stänger sig eller är trasiga. Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår 5 minuter. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig.

    5. 5.

      Ta av locket och lägg på räkor och ärtor. Värm i 3 minuter. Servera med citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?