Paella med musslor och räkor

Paella med musslor och räkor

Av: / Foto: www.zeta.nu
30 min
4 portioner
För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris. Ett spanskt Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kycklinglårfilé
    2. 1 dl olivolja
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm svartpeppar nymalen
    5. 1 st gul lök finhackad
    6. 1 st röd paprika hackad
    7. 1/2 msk paprikapulver
    8. 1 pkt saffran
    9. 4 dl paellaris ( ca 350 g)
    10. 250 g körsbärstomater
    11. 6 dl kokande vatten
    12. 3 msk kycklingfond
    13. 400 g räkor oskalade
    14. 1 nät blåmusslor
    15. 2 dl frysta ärtor
    16. 1 st citron till servering

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklinglårfiléerna i tre delar.

    2. 2.

      Bryn i olivolja i en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.

    3. 3.

      Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter.

    4. 4.

      Tillsätt ris, tomater, vatten och fond.

    5. 5.

      Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.

    6. 6.

      Skrubba musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga. Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår 5 minuter.

    7. 7.

      Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig.

    8. 8.

      Ta av locket och lägg på räkor och ärtor. Värm i 3 minuter.

    9. 9.

      Servera med citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?