Paella med musslor och räkor

Paella med musslor och räkor

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Härlig spansk paella med musslor och räkor - gott!
Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl vit quinoa
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. olja till stekning
    5. 1 påse saffran
    6. 8 dl grönsaksbuljong
    7. 500 g räkor med skal
    8. 1 st röd paprika
    9. 450 g frysta blåmusslor med skal, Ica
    10. 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
    11. 2 dl gröna ärter
    12. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skölj ev quinoan i hett vatten, se anvisningar på förpackning. Hacka och stek lökarna i olja i en panna med höga kanter, rör ner saffran och quinoa och häll på buljongen. Koka 15 min.

    2. 2.

      Skala räkorna. Koka upp vinet och lägg ner de frysta musslorna (vinet ska täcka). Koka dem ca 6 min. Kasta de som inte öppnar sig.

    3. 3.

      Häll av överbliven buljong från quinoan och blanda ner paprika i småbitar, musslor, vin och gröna ärter och koka upp. Strö över räkor.

    4. 4.

      Strö över persilja. Servera med citron.

Fler recept på:
Grytor, Vitlök, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?