Paella med chorizo, pilgrimsmusslor, fisk och räkor

Paella med chorizo, pilgrimsmusslor, fisk och räkor

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Riset

    1. 4 dl risottoris
    2. 2 st schalottenlökar
    3. 2 finhackade vitlöksklyftor
    4. 1 dl finhackad fänkål
    5. 1 frp saffran
    6. 1 dl vitt vin
    7. rapsolja
    1. 1-2 dl riven parmesan
    2. 50 gr ugnsbakad chorizo
    3. 1,5-2 dl frysta ärtor
    4. 1 msk hackad dragon
    5. 50 gr smör
    6. 1 dl grillad paprika
  2. Fisk och skaldjur

    1. 6-8 st pilgrimsmusslor
    2. 10-20 st räkor
    3. 50-100 gr lax eller torsk
    4. rapsolja
    5. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Häll upp vatten i en kastrull och tillsätt hummerfonden, låt sjuda.

    2. 2.

      Finhacka löken, vitlöken och fänkålen. Låt den svetta i rapsolja i en traktörpanna. Häll i riset och rör om så det blir glansigt. Strö i saffranet. Tillsätt vitvinet och låt koka in. Tillsätt den varma fonden lite i taget, låt sjuda under lock och rör frekvent.

    3. 3.

      Hacka chorizon och mosa ihop med smöret. Riv parmesanen. Hacka paprikan och dragonen.

    4. 4.

      Skala räkorna. Halstra pilgrimsmusslorna i rapsolja. Skär fisken i bitar, salta och peppra och stek i rapsolja

    5. 5.

      Ta av riset, tillsätt den rivna parmesanen, chorizosmöret, ärtor, paprika och dragonen. Salta och peppra.

    6. 6.

      Lägg på fisk och skaldjur.

Är innehållet i detta recept olämpligt?