Paella i slow cooker

Paella i slow cooker

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 2 Msk Olja (oliv)
    2. 1 Kg Kycklinglårfilé, skuren i bitar
    3. 5 Dl Ris
    4. 400 G Tomater, konserverade hela
    5. 2 1/2 Dl Hönsbuljong, låg salthalt
    6. 1 1/4 Dl Vin, torr vitt
    7. 1 St Lök, finhackad
    8. 3 Klyftor Vitlök, finhackad
    9. 1 G Saffran
    10. 1 Msk Salt
    11. 1 Tsk Peppar
    12. 400 G Räkor, skalade
    13. 5 Dl Ärtor, frysta som tinats
  2. Vid servering

    1. 1 1/4 Dl Persilja, blad hackad
    2. 1 St Citron, skuren i 8 klyftor

Gör så här

    1. 1.

      Värm oljan på spisen i en gryta eller stekpanna.

    2. 2.

      Lägg i kycklingen (allt på en gång) och tillsätt 1/2 tsk paprikapulver, salt och peppar, rör om några gånger.

    3. 3.

      Stek i ca 5 minuter tills kycklingen är gyllenbrun, tillsätt ris och stek i ytterligare ca 2 minuter, rör om några gånger.

    4. 4.

      Lägg över i slow cooker.

    5. 5.

      Tillsätt tomater, buljong, vin, lök, vitlök, saffran och resten av paprikapulvret, rör om väl.

    6. 6.

      Sätt på locket och koka på hög i ca 1 1/2 - 2 timmar, tills riset är klart.

    7. 7.

      Rör i räkor och ärtor och sätt på locket och tillaga 10 minuter till.

    8. 8.

      Vid servering toppa med persilja och citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?