Pad thai på stekhäll

Pad thai på stekhäll

Av:
12
Annons

Ingredienser

  1. Handla

    1. 600 G Risnudlar
    2. 1 dl Olja
    3. 4 klyftor vilök
    4. 4 st Ägg
    5. 1 dl ingefära
    6. 1 Kg Kyckling file
    7. 2 tsk Chilli flakes
    8. 20 st Salladslökar
    9. 12 st Morötter
    10. 3 dl cashewnötter cashewnötter
    11. 500 G böngroddar
    12. 1 d Soja
    13. 3 st Lime

Gör så här

    1. 1.

      Förberedelser: Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketen (brukar vara att koka upp vattnet, dra av från plattan, lägg i nudlarna 3 minuter, slå av vattnet och häll på lite olja). Skär kycklingen i strimlor och blanda med lite olja, chiliflakes och peppar. Skala morötterna och grovriv. Skär salladslöken fint. Vispa äggen i ett glas. Tillagning: Förberedelser: Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketen (brukar vara att koka upp vattnet, dra av från plattan, lägg i nudlarna 3 m

    2. 2.

      Tillagning: Häll lite av oljan på stekhällen fräs snabbt vitlök och ingefära. Rör ner äggen och blanda tills det stelnat och blivit äggröra. Ta upp blandningen och lägg på ett fat. Hetta upp resten av oljan i pannan och lägg i kycklingstrimlorna. Fräs dem under omrörning tills de nästan är färdiga. Tillsätt salladslök. Låt fräsa en kort stund.

    3. 3.

      Tillsätt nudlar, morötter, äggröra, böngroddar och soja. Rör runt ordentligt så att allt blir blandat.

    4. 4.

      Sprid ut i pannan och sänk värmen. Dekorera med lite extra salladslök och limeklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?