Pad thai

Pad thai

Av:
30 min
4 personer
Annons

Ingredienser

  1. Huvudingredienser

    1. 1 st Broccolihuvud
    2. 2 st Morötter
    3. 3 st Vitlöksklyftor
    4. 1 st röd chili
    5. 5 st salladslök
    6. 1 st gul lök
    7. 1 burk böngroddar
    8. 300 g äggnudlar
  2. Sås

    1. 1 msk fishsauce
    2. 1,5 msk oystersauce
    3. 0,5 msk kinesisk soya
    4. 1 st lime, saften
    5. 1 tsk socker
  3. Övrigt

    1. 2 msk Matolja till stekning
    2. 2 st ägg
    3. 100 g jordnötter

Gör så här

    1. 1.

      Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och häll av i durkslag

    2. 2.

      Bryt broccolin i mindre buketter och skala och skär morötterna i korta stavar. Ångkoka morotsbitarna och broccolibuketterna i 5 minuter

    3. 3.

      Blanda fishsauce, oystersauce, soja, socker och limesaft i en skål.

    4. 4.

      Vispa ihop äggen lätt i en skål.

    5. 5.

      Hetta upp en wokpanna med matolja och fräs vitlök, chili, salladslök och gul lök någon minut.

    6. 6.

      Lägg i morot och broccoli i wokpannan och stek i några minuter.

    7. 7.

      Blanda ner nudlar och böngroddar och fräs en knapp minut.

    8. 8.

      Rör ner skålen med sås och fräs ett par minuter.

    9. 9.

      Rör ner äggen och låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.

    10. 10.

      Klart att servera. Garnera med jordnötter eller cashewnötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?