Oxrulader med gräddsås

Oxrulader med gräddsås

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 600 g Lövbiff
    2. 1 st Stor morot
    3. 1 st Gul lök
    4. 2 msk Fransk senap
    5. 100 g Bacon
    6. salt och peppar
    7. 1 l Köttbuljong
    8. 2 msk Tomatpure
  1. Gräddsås

    1. Buljong från rulader
    2. 3 dl Matgrädde
    3. 1 msk Svartvinbärsgele
    4. Salt och peppar
    5. Maizena

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva moroten i stavar. Skär löken i strimlor.

    2. 2.

      Lägg lövbiffen på en skärbräda. Bred på senap och lägg en skiva bacon på. Lägg lökstrimlor och morotsstavar längst ned på lövbiffen. Salta och peppra och rulla ihop.

    3. 3.

      Trä rullarna på två-tre grillspett eller fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör på hög värme. Lägg ned dem i en stor kastrull. Tillsätt buljong så att det täcker och rör ned tomatpure.

    4. 4.

      Låt koka på svag värme i ca 45 min eller tills köttet släpper från spettet. Ta upp ruladerna, dra ur spetten och lägg ruladerna åt sidan. Sila buljongen.

    5. 5.

      Koka ner buljongen från ruladerna tills en tredjedel återstår. Tillsätt grädden låt koka upp och smaka av med gele och ev salt och peppar. Redmed maizena vid behov. Låt koka 1 min.

    6. 6.

      Värm ruladerna och servera med gräddsås, svartvinbärsgele, pressad potatis och grönsaker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?