Oxrulader med bönsallad

Oxrulader med bönsallad

Av: / Foto: Ralph Månsson
45 min
4 personer
Smarriga oxrullader serverad med bönsallad och senapsdressing.
Fler recept på:
Sallad, Bönor, Tomater, Chili, Vitlök, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 8 tunna skivor oxkött av t ex innanlår, ca 600 g
    2. salt och peppar
    3. 1 dl ricotta
    4. 1 dl parmesan
    5. 8 skivor lufttorkad skinka
    6. 2 msk olivolja till stekning
  1. Ljummen bönsallad

    1. 1 burk borlottibönor, ca 400 g
    2. 2 schalottenlökar
    3. 2 vitlöksklyftor
    4. 1 liten squash
    5. 1 chilifrukt
    6. ca 50 g babyspenat
  2. Dressing

    1. 2 tomater
    2. 1 msk honung
    3. 2-3 tsk dijonsenap
    4. rivet skal och pressad saft av 1 citron
    5. 2 msk vit balsamvinäger
    6. ½ dl kallpressad olivolja
    7. 2 msk vatten
    8. 1 tsk torkad timjan
    9. ½ dl finhackad persilja
  3. Servering

    1. finriven parmesan
    2. tandpetare eller steksnöre

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150C. Krydda oxköttbitarna med salt och peppar på båda sidor. Lägg ut dem på en skärbräda eller arbetsbänken. Rör ihop de båda ostarna till en kräm. Smaka av. Bre ut ett tunt lager ostkräm på varje köttbit. Lägg på skinkskivorna och rulla ihop till rulader. Fäst med tandpetare eller steksnöre.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna med oljan och bryn ruladerna runtom. Ta upp dem, lägg över i en eldfast form och stek färdigt i ugnen, ca 20 minuter. Spara stekskyn i pannan.

    3. 3.

      Skala och finskiva schalottenlök och vitlök. Skär squashen i tunna skivor. Ansa och finhacka chilin. Låt bönorna rinna av.

    4. 4.

      Fräs lök, vitlök, squash och bönor i stekskyn i pannan under omrörning, 2–3 minuter. Smaka av. Lägg upp i en skål.

    5. 5.

      Dressing: Kärna ur och finhacka tomaterna. Vispa ihop alla ingredienserna. Smaka av.

    6. 6.

      Skiva köttet. Häll skyn från den eldfasta formen över bönsalladen. Tillsätt spenaten, häll dressingen över och vänd varsamt runt.

    7. 7.

      Dela eventuellt ruladerna i 2–3 bitar och servera med den ljumma salladen. Strö gärna över lite riven parmesan.

Fler recept på:
Sallad, Bönor, Tomater, Chili, Vitlök, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?