Oxrulader med bacon och senap

Oxrulader med bacon och senap

Av: / Foto: Kent Jardhammar
35 min
4 portioner
Oxrulader med bacon och dijonsenapssås.
Fler recept på:
Biffar, Svensk husmanskost, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 8 skivor lövbiff, ca 600 g
    2. 2 msk dijonsenap
    3. 1 dl kapris, 80
    4. 1 pkt bacon
    5. 1 msk smör
    6. salt, peppar
  1. Sås

    1. 2 st hackade vitlöksklyftor
    2. 1/2 msk smör
    3. 3 dl vatten
    4. 2 msk köttfond
    5. 1 msk soja
    6. 1 tsk dijonsenap
    7. 1 msk pesto
    8. 2 tsk tomatpuré
    9. 1/2 tsk salt
    10. 2 dl grädde
    11. 3 msk vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Bred ut lövbiffarna bred på senap. Strö ut kapris på dem och lägg på en baconskiva. Rulla ihop och fäst ev med tandpetare.

    2. 2.

      Bryn ruladerna i smör i en stekpanna så att de får fin färg. Salta och peppra. Lägg över dem på en tallrik.

    3. 3.

      Stek vitlöken i smör i stekpannan. Tillsätt vatten, fond, soja, senap, pesto, tomatpuré och salt. Koka upp. Blanda grädde och mjöl och rör ner det i såsen. Låt den sjuda upp.

    4. 4.

      Lägg ner ruladerna i såsen och sjud dem under lock i 20 min. Späd ev med vatten.

    5. 5.

      Servera med kokt potatis, pesto och vårprimörer, till exempel små morötter, gröna sojabönor och sparris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?