Oxrulader

Oxrulader

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
4 personer
Oxrulader med rotselleri, champinjoner.
Fler recept på:
Biffar, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 8 tunna skivor lövbiff (ca 600 g)
    2. dijonsenap
    3. 12–16 cornichoner
    4. 8 tunna skivor lufttorkad skinka
    5. salt och peppar
    6. 2 rotselleri
    7. ca 150 g champinjoner
    8. 2 purjolökar (bara det vita)
    9. matolja
  1. Servering

    1. 4 äggulor
    2. grovkornig senap
    3. ca 150 g brynt smör

Gör så här

    1. 1.

      Lägg lövbiffarna på en arbetsbänk. Stryk på 1 tsk dijonsenap på varje, lägg på skinka och 3-4 cornichoner, och rulla sedan ihop biffarna var för sig från kortsidan. Knyt runt med steksnöre eller fäst med tandpetare. Salta och peppra ruladerna runtom.

    2. 2.

      Skala rotsellerin och tärna den i 1 cm stora kuber, samt finstrimla svamp och purjolök.

    3. 3.

      Hetta upp 2 msk olja i en rymlig stekpanna och bryn ruladerna runtom. Lägg över ruladerna i en ugnsform och efterstek dem färdigt i ugnen (tar ca 12–13 min på 175 °C).

    4. 4.

      Fräs selleri och svamp i samma stekpanna som du stekt köttet i, i ca 10 min. Smaka av. Tillsätt purjolöken och fräs runt i ytterligare några min till sellerin känns klar. Smaka av igen.

    5. 5.

      Smält smöret i en liten kastrull och hetta upp tills det får en gyllenbrun färg. Ställ åt sidan.

    6. 6.

      Fördela fräset på fyra uppvärmda tallrikar, skiva ruladerna och lägg på. Lägg sedan på äggula, ringla över brynt smör och servera.

Fler recept på:
Biffar, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?