Oxkött och pak choi

Oxkött och pak choi

Av: / Foto: Anders Schönnemann
20 min
2 personer
Recept på härlig rätt med oxkött och pak choi.
Fler recept på:
Japansk mat, Chili, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 200–300 g oxkött, t ex rostas eller lövbiff
    2. olivolja till stekning
    3. 1 tsk strösocker
    4. 1 dl oystersås, brukar finnas i hyllan med asiatiska livsmedel
    5. ½ –1 dl vatten
    6. 3–4 st pak choi (kinesisk kål), halverade
    7. 1 msk fisksås, brukar finnas i hyllan med asiatiska
    8. livsmedel
  1. Servering

    1. 1 st röd chilifrukt, urkärnad och finstrimlad
    2. lite sesamfrön
    3. kokt ris, gärna fullkornsris

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skiva köttet tunt och stek det hastigt på hög värme i lite olja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt socker, oystersås och vatten. Låt koka upp.

    2. 2.

      Lägg ner den halverade kålen och låt koka i 1 min. Smaka av med fisksås. Toppa med chili och sesamfrön. Servera tillsammans med nykokt ris.

Fler recept på:
Japansk mat, Chili, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?