Oxfilépizza

Oxfilépizza

Av: / Foto: Anna Skoog
120 min
2 pizzor
En riktigt lyxig oxfilépizza.
Fler recept på:
Sallad, Citron, Kantareller, Nötter, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 st pizzadeg
    2. 5 dl tomatsås
    3. 8 dl riven ost, gärna Wästgöta Kloster
    4. ca 15 skivor oxfilé, tillagad
    5. ca 3 dl kantareller
    6. rucolasallad
    7. pinjenötter, rostade
    8. svartpeppar
  1. Aromsmör

    1. 200 g normalsaltat smör, rumstempererat
    2. salt
    3. 1 tsk citronsaft
    4. 2 st vitlöksklyftor, finrivna
    5. 1/2 dl finhackad persilja
    6. chiliflingor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen, spara en kant runt om. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.

    2. 2.

      Aromsmör: Vispa smöret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt salt och citronsaft, vispa ihop. Blanda i vitlök och persilja. Spritsa ut aromsmöret eller forma det till en rulle i fuktat smörpapper. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme. Skär smörrullen i slantar. Lägg i rumstemperatur ca 10 minuter före serveringen. Garnera med chiliflingor.

    3. 3.

      Skiva den grillade oxfilén. Skiva och fräs kantarellerna knapriga i smöret, 5-8 minuter. Toppa den färdiggräddade pizzan med oxfilén, kantareller, aromsmör, rucola och pinjenötter. Peppra.

Tips från kocken

Oxfilén kan bytas ut mot färdigköpt rostbiff i tunna skivor eller grillad kyckling.
Fler recept på:
Sallad, Citron, Kantareller, Nötter, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?