Oxfilépasta

Oxfilépasta

Av:
40 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pastan

    1. pasta rigatoni
    2. 400 g lövbiff, strimlor
    3. smör till stekning
    4. 1,5 st gul lök, hackad
    5. 2 st vitlöksklyftor, pressade
    6. 300 g champinjoner, färska
    7. 5 msk tomatpuré
    8. 5 dl grädde
    9. 1,5 msk grand marnier
    10. salt och peppar
    11. 1 nypa persilja
    12. riven parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

    2. 2.

      Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.

    3. 3.

      Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. I med tomatpurén, rör ihop lite och sedan är det gräddags.

    4. 4.

      Krydda nu med likör och salt och peppar! Smaka av.

    5. 5.

      Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.

    6. 6.

      När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!

Är innehållet i detta recept olämpligt?