Oxfile provencale

Oxfile provencale

Av:
60 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Oxfile

    1. 500 g Oxfile
    2. 2 msk Smör
    3. 2 Tsk Rapsolja
    4. 4 Stora potatisar
    5. Salt
    6. Vitpeppar
  2. Vitlökssmör

    1. 50 G Smör
    2. 3 Vitlöksklyftor
    3. Salt
    4. Malen vitpeppar
    5. 2 Msk Persilja hackad

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 225 °. Krydda köttet med salt och peppar

    2. 2.

      Vitlökssmör: rör ihop smöret med vitlök, salt, peppar och persilja

    3. 3.

      Skölj av potatisen i kallt vatten för att få bort överflödig stärkelse. Torka av den på en handduk. Bryn potatisen i smör och lägg över den i en smord ugnssäker form, salta. Stek potatisen i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Höj värmen i ugnen till 250 ° när potatisen tagits ut.

    4. 4.

      Bryn köttet i smör i het panna. Sänk sedan värmen och låt köttet steka klart i tio till 15 minuter på låg värme. Vänd flera gånger. Låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor. Lägg dem i rad ovanpå potatisen.

    5. 5.

      Klicka sedan på vitlökssmöret och stek i ugnen ytterligare 5 minuter

Är innehållet i detta recept olämpligt?