Oxfile, pommes Anna, sparris och pepparsås

Oxfile, pommes Anna, sparris och pepparsås

Av:
180 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Oxfile

    1. 1 kg Oxfilé
    2. Salt
    3. Peppar
    4. Smör
    5. Olivolja
  2. Sparris

    1. 8 st Grön sparris
    2. 4 st Vit sparris
  3. Pommes Anna

    1. 6 st Fasta potatisar
    2. ½ DL Hackad persilja
    3. 1 msk Hackad timjan
    4. 1 msk hackad rosmarin
    5. 1 st hackad vitlök
    6. 400 gr smör
  4. Pepparsås

    1. 1 msk Hel vitpeppar
    2. 1 st schalottenlök
    3. 0,5 msk grönpeppar
    4. 0,5 msk estragon
    5. 3 dl kalvfond
    6. 1 dl rödvin
    7. 2 msk konjak
    8. 2 dl grädde

Gör så här

    1. 1.

      Massera in rikligt med salt och nymalen svartpeppar på oxfilen. Stek i olja, lägg i lite smör och ös så att filén får fin färg. Lägg ned oxfilen tillsammans med stekskyn i SV-påse. Låt stå minst 2h i SV-badet.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Skala och skiva potatisen tunt. blanda ihop med de hackade örterna och vitlöken. Placera i en form och häll på det smälta smöret, baka i ugnen tills potatisen är mjuk. Stjälp då ur potatisen ur sina formar och lägg på bakplåtspapper, forsätt baka i ugnen tills den fått fin färg

    3. 3.

      Koka sparris var för sig aldente, i saltat vatten. Låt torka och svalna. Skär avlånga bitar, blanda ihop med olivolja och salt

    4. 4.

      Sätt ugnen på 150 grader. Rosta vitpeppar cirka 10 mintuer. Mortla tillsammans med grönpeppar. Finhacka estragon samt schalottenlök

    5. 5.

      Fräs schalottenlök och estragon tillsammans med pepparen. Slå på vin, fond och konjak. Låt koka 10 minuter. Slå sedan på grädden åt låt koka ytterligare 10 minuter

Är innehållet i detta recept olämpligt?