Oxfile pasta

Oxfile pasta

Av:
30 min
2 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 300 gram Oxfile
    2. 400 gram Pasta
    3. 1 st Schalottenlök
    4. 1 st Vitlökskyfta
    5. 4 dl Visprädde
    6. 1 msk Oxfond med Rödvin
    7. 1 tsk Tryffelolja
    8. Salt
    9. Peppar
    10. Persilja

Gör så här

    1. 1.

      Strimla och stek oxfilen hastigt så att den får en fin yta men ej blir genomstekt och torr. Lägg åt sidan medans du gör såsen.

    2. 2.

      Sätt på pasta vattnet.

    3. 3.

      Finhacka Schalottenlöken. Fräs i samma stekpanna i lite smör, pressa i vitlöken.

    4. 4.

      Salta det kokande pasta vattnet rikligt och lägg i pastan.

    5. 5.

      Häll i grädden och smaksätt med oxfond, tryffelolja, salt och peppar. Låt sjuda tillsammans i ca 7 min. Smaka av!

    6. 6.

      Efter 7 min stäng av värmen och ta ur pastan ur vattnet, vänd runt pastan i såsen.

    7. 7.

      Grovhacka persiljan. Vänd ner oxfilén och persiljan i såsen, låt stå på eftervärme någon minut innan du serverar.

    8. 8.

      För extra lyx, riv över lite tryffel innan du serverar!

Är innehållet i detta recept olämpligt?