Oxfilé med ostgratinerad blomkål

Oxfilé med ostgratinerad blomkål

Av:
50 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 800 g oxfilé
    2. 1 st blomkålshuvud
    3. 2 msk olivolja
    4. 100 g parmesanost
    5. 4 st potatis
    6. 4 st gulbetor
    7. 150 g gröna bönor
    8. haricots verts
  1. Persiljesmör

    1. 100 g mjukt smör
    2. 1 st fint riven vitlöksklyfta
    3. 3 msk hackad persilja
    4. 1 msk hackad timjan
    5. 1 tsk Provencalkrydda
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär rumstempererad oxfilé i fyra stubbar. Bind ev upp dem med bomullssnöre. Bryn dem i smör på ganska hög värme. Salta och peppra. Sätt dem i en ugnsform.

    2. 2.

      Blanda kryddsmöret och smaka av med kryddor. Rulla in i plastfolie och lägg i kyl att stelna.

    3. 3.

      Skär blomkålshuvudet i ca 1 - 1½ cm breda skivor. Pensla dem med olja, salta och peppra på båda sidor. Lägg skivorna på bakplåtspappersklädd plåt. Strö över rikligt men riven parmesanost. Klyfta potatisen, skiva skalade gulbetor, olja, salta och peppra. Lägg allt bredvid blomkålen.

    4. 4.

      Gratinera i 225º i ca 25 minuter. Efterstek oxfiléstubbarna i 150º till innetemperatur 58-60º.

    5. 5.

      Koka bönorna. Skär kryddsmöret i skivor-

    6. 6.

      Lägg upp blomkålsskivor, potatis, gulbetor och bönor. Sätt över oxfiléstubbarna. Toppa med kryddsmör och kryddgrönt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?