Oxfilé med grönsaker

Oxfilé med grönsaker

Av: / Foto: Ragnar Òmarsson
60 min
2 personer
Lyxig oxfilé med grönsaker.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Citron
Annons

Ingredienser

    1. 2 skivor oxfilé à 200 g
    2. 3 st knippmorötter
    3. 3 st grönsparrisar
    4. 6 st salladslökar
  1. Dressing

    1. 1/2 st citron, saften
    2. 1/2 dl olivolja
    3. salt, svartpeppar
    4. socker
    5. Garnering:
    6. 4 st rädisor
    7. körvel
  2. Till servering

    1. grönsallad
    2. parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 120 grader.

    2. 2.

      Salta och peppra oxfilén och bryn på hög värme i lite olja och smör till fin färg.

    3. 3.

      Lägg i ugnsform, sätt i stektermometer och stek i ugnen till 57 grader i innertemperatur.

    4. 4.

      Skala och förväll morötterna i saltat vatten 5 minuter.

    5. 5.

      Kyl i isvatten och dela på längden. Förväll sparris och salladslök i lättsaltat vatten 1 minut och kyl i isvatten.

    6. 6.

      Dela sparrisen på längden. Hyvla rädisorna tunt.

    7. 7.

      Blanda citronsaft och olivolja, smaka av med salt, svartpeppar och en liten nypa socker.

    8. 8.

      Värm upp grönsakerna. Arrangera dem på fatet. Häll dressingen över och lägg på oxfilén.

    9. 9.

      Garnera med tunt skivade rädisor, körvel och nymald svartpeppar. Servera parmesan och grönsallad till.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?