Oxfilé med gratinerad broccoli

Oxfilé med gratinerad broccoli

Av: / Foto: Kent Jardhammar
60 min
4 port
Toppa gärna gratängerna med lite persiljesmör.
Fler recept på:
Broccoli, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg hel oxfilé
    2. salt
    3. peppar
    4. 1 klyfta vitlök
    5. 2 broccolistånd
    6. 1 röd paprika
    7. 1 citron
    8. 1 tsk salt
    9. 1/2 tsk citronpeppar
    10. 100 g riven ost
    11. 2 ägg
    12. 2 dl grädde
    13. 500 g plommontomater
    14. 1 msk olja
    15. 4 kvistar timjan
    16. 1 tsk havssalt

Gör så här

    1. 1.

      Rispa tunt i filén med en vass kniv. Gnid in köttet med salt och peppar. Skär vitlöksklyftan i skivor och lägg på filén. Stek i ugnen på 200 g, 45 min. (Efter 10 min sätts tillbehören i ugnen tillsammans med köttet.)

    2. 2.

      Dela broccolin i buketter och skär paprikan i mindre bitar. Hacka dem i en matberedare. Riv citronskal och blanda med grönsakerna. Tillsätt salt, citronpeppar och riven ost och rör om. Fördela blandningen i fyra ugnsfasta portionsformar. Vispa ihop ägg och grädde och häll över blandningen.

    3. 3.

      Halvera tomaterna och droppa olja, timjan och salt över dem.

    4. 4.

      Sätt in formarna med gratängerna och tomaterna och baka tillsammans med filén i ugnen i 35 min.

    5. 5.

      Låt köttet vila övertäckt i 15 min. Servera filén i tunna skivor med gratinerad broccoli och ugnsbakade tomater.

Fler recept på:
Broccoli, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?