Our friend Lennart

Our friend Lennart

20 min
1 Portioner
Lyxa till din varma smörgås med surkål, syltlökar, prästost och skinka. Voilà - en matig och härlig macka som passar perfekt både till lunch och till picknick-korgen.
Fler recept på:
Picknickmat, Frukost, Budgetmat, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl surkål
    2. några syltlökar
    3. 1 tsk torkad timjan
    4. salt
    5. 2 msk majonnäs
    6. 4-5 skivor prästost
    7. 2-3 skivor kokt skinka
    8. några stänk chipotle (torkad rökt chili)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°. Krama ur surkålen så att den blir torr. Hacka syltlök och blanda ihop den med surkål, en nypa salt och timjan.

    2. 2.

      Bred majonnäs på den ena av brödskivorna och fördela några skivor prästost på den. Fördela ut surkålsblandningen över osten, strö lite chipotle på skinkan och lägg ut den. Lägg på ytterligare några skivor ost så att den håller ihop mackan. Lägg därefter på den andra brödskivan.

    3. 3.

      Lägg in smörgåsen i ugnen på 225° och håll ett öga på den tills osten har smält. Ta ut och njut.

Fler recept på:
Picknickmat, Frukost, Budgetmat, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?